Yoga en meditatie

Mijn yogalessen bogen op 33 jaar studie en ervaring en zijn een verdieping in Hatha- yoga doordat ik meer dan het reguliere yogalandschap inga op het uitlijnen van de houdingen en de dieperliggende betekenis daarvan door een combinatie van nuchtere oefening, ademhaling en energiebeheersing. Beginners en gevorderden kunnen door de verschillende opties in de houdingen prima samengaan. Meditatie speelt een belangrijke rol in mijn lessen. Middels mindfulness leid ik je in een beginontspanning van denken-voelen-doen naar -zijn- dat in een diepe buikademhaling haar bestemming vindt. Tijdens de oefeningen leer je dit gevonden centrum te bewaren en uit te bouwen naar ruimte en flexibiliteit in het lichaam.

Middels Vipassana meditatie leer je zonder oordeel te kijken naar wat in jou leeft aan verlangen en afkeer, de twee gewaarwordingen waar alles wat lichaam en geest beroert in onder te brengen is. Dit vermogen brengt je bij je eigen wortel van de geest waar innerlijke vrijheid en autonomie ervaren kan worden. Ik geef groepslessen in clubverband, privélessen thuis en yoga-meditatieworkshops op locatie.

De volgende workshops zijn gepland bij Pleiade op 9 september, 14 oktober, 18 november, 30 december. Aanmelden kan door te mailen naar rachelhoppener@gmail.com