Workshop

Yogaworkshop Wortel van de geest.

Deze workshops worden regelmatig gegeven in de gymzaal van de Montessorischool op een zondagmiddag van 13:00 – 16:00 uur. Een drie uur durende workshop als verdieping op het reguliere aanbod in hatha- yoga door de combinatie van oefening, bewustwording van spierspanning en energiebeheersing, stiltemeditatie en kennisoverdracht.

Met een kleine groep gaan we niet alleen uitgebreid in op het uitlijnen van de houdingen en de dieperliggende betekenis daarvan, maar leren we ook om rechtstreeks te ervaren wat het betekent om via stiltemeditatie bij de wortel van de geest te komen, het eigen diepste zijn, de plek waar je innerlijk altijd vrij bent.

Beginners en gevorderden kunnen door de verschillende opties in de houdingen prima samengaan. De zorgvuldige opbouw brengt ons in blokjes van elk een half uur oefenen en tien minuten mediteren in de opwaartse stroom van prana met haar helende kwaliteiten.

Door mindful te ademen in een beginontspanning ervaren we hoe lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn en hoe dat vanzelf de wereld van doen en denken naar de achtergrond plaatst en de wereld van ‘zijn’ naar de voorgrond. Tijdens de oefeningen leren we dit gevonden centrum te bewaren en uit te bouwen naar meer ruimte in deze drievoudigheid.

Na elk blokje van een half uur val je meer ‘in tune’ met jouw eigen energie, rusten we liggend vijf minuten om daarna in lotuszit het stille geluk te ervaren van een open en gelukkig lichaam, een vredig hart en een thuiskomen in ons diepste zijn. Op die manier verdiepen we. Het laatste blokje wordt afgesloten met een liggende eindontspanning en zittende stiltemeditatie wat ons brengt bij de wortel van onze geest waar we vrijheid en autonomie ervaren. Als herboren gaan we daarmee de nieuwe week in waarin we de vruchten van deze middag nog dagen bij ons dragen.

Heb je interesse om een keer een workshop mee te maken, neem dan contact met mij op via de contactpagina.

Tarief: 55,00 euro.